Er zijn bedrijven op de markt die zonnepanelen aanbieden om te huren. Zij spiegelen een overdreven positief beeld voor van je eigen groene stroom. Pas op dat u niet teveel betaalt!

In een 10-15 jarencontract kan het zomaar zijn dat je 1000-den Euro’s teveel betaalt. Er wordt namelijk geen rekening gehouden met de afbouw van de salderingsregeling vanaf 2023. Krijgt u zo’n voorstel, dan kunnen we dat samen nog even doorrekenen. Neem contact op voor een afspraak.

Kopen is altijd goedkoper dan huren. We denken dat het voor iedereen heel goed mogelijk is eigen zonnepanelen te kopen, bv met een ENERGIEBESPAARLENING SVN. De lage rente speelt daarin ook een belangrijke rol. Durabel helpt u graag met de aanschaf en/of het regelen van de lening.
Daarenboven overweegt Durabel zelf panelen te gaan verhuren als huurkoop, maar dan wel zonder winstoogmerk. Dit kan de coöperatie verwezenlijken bij voldoende belangstelling, collectief dus, dat scheelt extra. Neem daarvoor contact met ons op. Als uw buren of andere dorpsgenoten die u kent de huur of aankoop van panelen overwegen, dan kunt u hen ook naar ons doorverwijzen. Hoe meer deelnemers, hoe makkelijker/goedkoper het voor iedereen kan worden.