Met Solar Expert Jansen in Uithuizen hebben we een aanbieding: als je via Durabel bij hen voor eind 2020 een zonne-installatie koopt, dan krijg je een waardebon van 5% van de factuur van die zonne-installatie om bij hen te besteden voor andere electronica of bv een inductiekookplaat.

Er zijn nog vele voor zonne-energie geschikte daken waar nog geen zonnepaneel op ligt. Dat geldt niet alleen voor daken die op het zuiden zijn gelegen, maar ook voor op oost-west gerichte daken. “Zon op alle daken” is ons streven om zoveel mogelijk woonoppervlak, van de natuur onttrokken grond, dubbel te gebruiken, te zorgen dat er zo weinig mogelijk weiland en akkerland in zonneparken worden veranderd en het aantal windmolens kan worden beperkt. Daarom doen we een beroep op alle bewoners van Noord- en Zuidwolde om in zonnepanelen voor op je eigen dak te investeren, desnoods met een lening. Voor huizen met te klein of ongeschikt dak kunnen we in 2021 waarschijnlijk een postcoderoosproject starten.

Waarom NU investeren in zonnepanelen?
Er zijn meerdere redenen. Een belangrijke is dat de salderingsregeling, een subsidieregeling van de overheid voor mensen die zonnepanelen op hun eigen dak of erf hebben, vanaf 2023 wordt afgebouwd. Stroom die je op je eigen dak produceert en niet meteen gebruikt kun je nu nog gratis aan het net leveren en later weer gratis terughalen. Op die wijze gebruiken we het elektriciteitsnet als accu. Dat kost de netbeheerders veel geld. Het afbouwen van de salderingsregeling heeft tot doel dat iedereen zijn eigen geproduceerde stroom gaat opslaan en het net niet meer wordt belast.
Tot 2023 bestaat er nog 100% saldering. Daarna loopt die met 9% per jaar terug. Door nu zonnepanelen te kopen neem je de winst van twee jaar 100% saldering nog mee. Als je later instapt ontbreekt dit grote voordeel en moet je voor je eigen stroom gaan betalen. Eigen panelen hebben op lage termijn het voordeel dat je minder dan 50% betaalt van de stroomkosten die je zonder panelen aan een energieleverancier zou moeten betalen. Eigen zonnepanelen op je dak is altijd gunstiger dan klant blijven van een stroomleverancier.

Bovenstaand advies staat uitgebereid op de pagina op deze website over de salderingsregeling en in de folder “investeer nu in zonnepanelen en de
poster “investeer nu in zonnepanelen.

Op deze website staat ook een pagina over “subsidies, leningen en fiscaal”