Onze tweede energiemarkt wordt in de hoop op mooi nazomerweer en ivm coronarisico’s gedeeltelijk buiten op het Pastorielaanpleintje gehouden. We beginnen daar met het onthullen van onze eerste openbare laadpaal. Er zullen verschillende elektrische auto’s geparkeerd staan ter demonstratie van ons schone vervoer. Of een ritje met zo’n bolide erin zit is afhankelijk van de eigenaar en waarschijnlijk mondmaskertje.
In het Anker kan informatie worden verkregen over hoe gunstig het is om nu nog, met de afbouw van de salderingsregeling in het vizier, zonnepanelen voor op je eigen dak aan te schaffen. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je nu het niet doet, via Durabel kan ook nog financieel voordeel worden verkregen.
In de zaal staan ook nog enkele bedrijven ter informatie over isolatie, heatpipes, warmtepomp, inductiekookplaten e.d.
De gemeente Het Hogeland heeft samen met Durabel een stand over aardgasvrij Zuidwolde. De uitslag van de aanvraag om Zuidwolde aan te wijzen als aardgasvrije wijk komt rond 1 oktober. Spannend nog even. Vooruitlopend hierop zijn plannen in de maak om in verschillende huizen sensoren te plaatsen om gedrag en warmtevraag te onderzoeken. Gegevens die hieruit voortkomen zijn voor het ontwerpen van een warmtenet van belang. Kom langs, bepreek uw ideeën hierover en meld u hiervoor aan.
klik hier voor de flyer van de energiemarkt zaterdag 20 september 2020
Welkom !