De enquête die in juli 2017 door Durabel in Noord- en Zuidwolde werd gehouden liet zien dat de grootste belangstelling uitgaat naar het opsporen van warmtelekken. Een goede tweede was informatie over subsidies. Omdat warmtelekken te maken hebben met slechte isolatie en hoog gasverbruik, en het tweede doel van Durabel energiebesparen is (in 2022 20% minder gasverbruik in onze Wolden) werd besloten samen met Buurkracht een avond over dit onderwerp te organiseren. Buurkracht is dé organisatie die straat-, buurt- of dorpsgenoten kan verbinden met acties over energiebesparende maatregelen en ideeën daaromtrent.
De uitnodigende folder met het programma van deze avond en een artikeltje over de trias energetica, is onder flyers te vinden.
Zo’n 40 mensen bezochten de avond en zorgden voor een levendige discussie. Er werden drie voordrachten gehouden, de dia’s hiervan kunt u hieronder bekijken.

Arnold Simons, voorzitter EC Durabel : “EC Durabel: de stand van zaken”

Niels de Rooij, buurtcoach Buurkracht : “Energie besparen met Buurkracht”

Arnold Strijker, energie-adviseur Invent : “Dorpenscan en aanbevolen maatregelen”

De scan die Arnold Strijker van onze Wolden maakte kunt u hieronder bekijken.
Invent : “De dorpenscan van Noord- en Zuidwolde”

De energiescan die als voorbeeld van één woning in Zuidwolde werd gemaakt, kan op verzoek worden ingezien en besproken met de eigenaar. Daartoe kunt een verzoek bij Durabel indienen via de contactpagina of een mailtje sturen naar info@ecdurabel.nl  .